• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Geluidsniveau Ondervloer

  Het nadeel van laminaat, pvc of een houten vloer is dat u last kan krijgen van contactgeluiden. De buren horen het bijvoorbeeld als u door de woonkamer loopt. U kan de contactgeluiden flink verminderen met een goede geluiddempende ondervloer. Bij een appartement zijn er zelfs wettelijke eisen bij een ondervloer. Uw buren hebben zo minder overlast van contactgeluiden. Bij PVC zijn de contactgeluiden minder, maar er zijn wel wettelijke eisen. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer is het belangrijk om er een goede ondervloer bij uit te zoeken.

  Wettelijke eisen aan uw ondervloer bij een appartement

  Bij een appartement zijn er wettelijke eisen waar uw ondervloer aan moet voldoen. Zo moet uw ondervloer ervoor zorgen dat contactgeluiden verminderd worden. Officieel ligt dit vast op 10 db. Dit betekent dat je ondervloer tot wel 10 db aan contactgeluiden moet dempen.  Check dit altijd even bij uw VVE. De VVE bepaalt wat de regels voor uw ondervloer zijn. Daarnaast dient uw ondervloer TUV gecertificeerd te zijn, zodat deze gegarandeerd voldoet aan de gestelde eisen.

  Geluid dempen bij laminaatvloer

  Vooral bij een laminaatvloer is een goede ondervloer belangrijk. De ondervloer egaliseert bijvoorbeeld uw bestaande vloer voor het leggen van laminaat. Daarnaast zorgt de goede ondervloer ervoor dat het geluid gedempt wordt. Bij laminaat is het ook zonder appartement fijn voor uw buren als het geluid goed gedempt wordt.

  Ondervloer bij PVC vloer

  Als u een appartement heeft adviseren we om voor een klik PVC vloer te gaan. We kunnen hiervoor een speciale ondervloer aanleggen waarbij het geluid extra gedempt wordt. Gelukkig heeft u bij PVC al minder last van contactgeluiden. Dit is absoluut een voordeel in tegenstelling tot laminaat.

  Geluid dempen bij houten vloer

  Als u een echt houten vloer heeft kunnen er flink wat contactgeluiden doorkomen. Naast contact geluiden kan de vloer doordat deze is gaan werken beginnen met kraken. Dit is niet alleen voor uzelf vervelend, maar ook voor uw buren. Het is belangrijk om een goede ondervloer te leggen om het geluid te dempen.

  Vinyl en linoleum vloer geluid dempen

  Net als bij PVC is het tegenwoordig bij vinyl en linoleum mogelijk om het geluid te dempen. U kan zo voldoen aan de wettelijke eisen die gesteld worden bij een appartement.

  Tapijt met ondertapijt voor geluiddemping

  Bij tapijt kan u voor een speciaal ondertapijt kiezen. Hierbij dempt u niet alleen geluiden, maar zorgt u er ook voor dat uw vloerbedekking extra comfortabel is. Een extra pluspunt is dat uw vloerbedekking langer meegaat met een ondertapijt. Het heeft dus meerdere voordelen om voor een ondertapijt te kiezen.

  Maak uw vloer extra duurzaam met een ondervloer

  Een ondervloer is niet alleen belangrijk voor de demping van geluid. De ondervloer dempt ook de druk die op een vloer komt te staan. Bijvoorbeeld als u over de vloer heen loopt. Uw vloer gaat langer mee als u voor een goede ondervloer kiest.

  Vraag advies aan Noordmantapijt.nl

  Er is een hoop mogelijk bij uw nieuwe ondervloer. Bij laminaat en pvc-vloeren heeft u meerdere soorten ondervloeren waarbij u voldoet aan de wettelijke norm. Maar welke ondervloer is voor u de beste keuze? Dit is helemaal afhankelijk van het type woning waar u in woont. Noordmantapijt kan u hierover uitgebreid adviseren. In onze showroom van 1.500 m2 kunnen we u zelfs de verschillen laten zien en horen. U ervaart zo zelf het verschil bij de verschillende ondervloeren.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding