• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Onderhoud en Schoonmaken van Duette– en Plissé Shades

  Reinigen van Duette en Plissé shades

  De Duette en Plissé shades gordijnen va Luxaflex hebben als nadeel dat je ze niet uit de bak kan halen. Dit maakt het lastig om de gordijnen te wassen of reinigen. Toch wilt u de gordijnen wel mooi houden en nog jaren van genieten. Wij hebben daarom een aantal handige tips voor u verzameld om uw gordijnen mooi schoon te houden.

  Wekelijkse reiniging Duette en Plissé shades

  Wij adviseren om de gordijnen mooi te houden de stof wekelijks te reinigen. Dit kan u doen tijdens het schoonmaken van uw woningen. U kan de stof reinigen met een plumeau. Eventueel kan u ook een handstofzuiger gebruiken. We adviseren wel om de handstofzuiger op een lage stand te zetten. Ontstaat er echt een vlek in uw gordijn? Pak dan direct een spons met lauwwarm water en een niet chemisch schoonmaakmiddel. Het is belangrijk dat u de vlek direct behandeld en er niet in laat trekken.

  De volledige stof reinigen

  Het komt voor dat u soms de volledige stof van uw gordijnen wilt reinigen. Als u dit wilt doen, dan moet u rekening houden met de achterkant van de gordijnen. Aan de achterkant zit een gemetalliseerde laag deze kan u ook voelen. Deze mag nooit in aanraking komen met water. Er is hierin overigens wel één uitzondering. De black-out versie mag wel volledig nat worden. Haal alleen wel eerst de stalen lat onderin de stof eruit. Aan de zijkant zit een kunststof eindkapje die u eraf kan halen. Vervolgens kan u de lat eruit halen.

  De stof met de hand reinigen

  Als u de stalen lat eruit gehaald heeft, dan kan u een bak of bad met water vullen. Zorg ervoor dat het water niet warmer is dan 30 graden. Voeg aan het water een dopje wasmiddel toe. Dit mag geen synthetisch wasmiddel zijn. Leg nu de stof in het water, maar zorg ervoor dat de bovenbak niet in het water terecht komt. Hou het gordijn dus aan de bovenbak vast. Zorg er wel voor dat de plooien geopend zijn als je deze in het water houdt. Hierdoor reinigt u de stof ook tussen de plooien. Het voorkomt ook kreuken in de stof. Eventuele vlekken kan u met een spons extra reinigen door deze af te nemen in het water. Was de stof nooit langer dan twee uur om krimp te voorkomen.

  Uithangen van de Duette en Plissé shades

  Nadat u de stof met de hand gewassen heeft hangt u deze uit. U kan de stof eventueel boven het bad uithangen, zodat de stof hierin kan uitlekken. Eventueel kan u bij het ophangen de stof even uitspuiten met bijvoorbeeld een handsproeier. U voorkomt zo dat er zeepresten achterblijven en in de stof trekken. Zorg ervoor dat alle resten verdwenen zijn bij het drogen en trek de stof voorzichtig op. Zorg ervoor dat de gordijnen opdrogen terwijl de plooien op de juiste manier gevouwen zijn. Knijp eventueel na het optrekken van de stof het materiaal uit om zoveel mogelijk water te verwijderen.

  Laat de stof gemonteerd opdrogen

  Als het ergste water uitgelekt is kan u de gordijnen weer ophangen. Na montage laat u de stof volledig naar beneden zakken. Ziet u nu nog resten van vuil of zeep? Probeer dit nu direct te verwijderen met een vochtige spons. Trek nu de stof volledig op tot 30 cm onder de bovenbak. Laat de stof zo een uur lang drogen. Vervolgens hangt u de stof een uur lang uit en daarna weer een uur tot 30 cm boven de bovenbak. Deze cyclus herhaalt u telkens tot de stof volledig droog is.

  Laat uw gordijnen professioneel reinigen

  Vindt u dit bovenstaande teveel werk of bent u bang fouten te maken? Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het reinigen van Duette en Plissé shades. U kan de reiniging aan hun uitbesteden.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding