• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Onderhoud en Schoonmaken van Gordijnjaloezieën en stoffen lamellen

  Gordijnjaloezieën en stoffen lamellen reinigen

  Gordijnjaloezieën en stoffen lamellen kan u helaas niet vrij eenvoudig reinigen. U moet echt rekening houden met de stof. De stof is namelijk standaard voorzien van een beschermlaag. Deze laag voorkomt dat de stof beschadigd en stevig blijft in de vorm van lamellen. Toch kan het altijd een keer voorkomen dat u de stof wel moet reinigen. Bijvoorbeeld als er een lastige vlek in de stof zit. In dit soort situaties is een grondige reiniging soms echt noodzakelijk. Wij adviseren om de reiniging nooit vaker dan 2 maal per jaar te doen en altijd de officiële was voorschriften te gebruiken. In ons blog geven we een paar tips om te gebruiken, maar we adviseren wel vooraf de voorschriften van uw gordijnen te raadplegen.

  Reinigen van gordijnjaloezieën in de wasmachine

  Heeft u Luxaflex Classic, Comfort, Ecostyle, Globe Sanaplus, Globe Structure Panorama of Unisoft? Deze gordijnjaloezieën kan u in de wasmachine wassen. Doe dit wel maximaal 2 keer per jaar. U kan de lamellen uit de bovenrail halen en om een kunststof rol opbinden. Doe dit wel altijd zonder de onderplaten en verbindingsketting. Maak de lamellen vast met een elastiek of gebruik garen. Doe ze vervolgens in een kussensloop in de wasmachine. Voeg hier een niet syntetisch wasmiddel aan toe. Kies voor 30 graden en zet de machine op wolprogramma zonder centrifugeren. Na het wassen hangt u de lamellen uit aan de rail. Heeft u lamellen met polyester? Dan kan u ze eventueel nastrijken om de vouwen eruit te halen. Gebruik bij het strijken wel een vochtige doek.

  Hand reinigen van de gordijnjaloezieën en stoffen lamellen

  Heeft u lamellen uit de Atlas Sheer, Beam, Cosmic Dust, Microscreen, Miyake, Morawa, Moazïek, Ray, Snake sheer, Waterfall Sheer, Solo sheer, Essential Dust-block of Meridian collectie? Deze mag u enkel met de hand reinigen. U mag deze niet in de wasmachine doen. U haalt de lamellen op dezelfde manier als hierboven eraf en u wikkelt ze om een kunststofrol. Vervolgens maakt u een handwarm sopje aan. Het sopje mag nooit warmer zijn dan 30 graden en u voegt hier een niet syntetisch wasmiddel aan toe. Vervolgens dompelt u de lamellen even onder en dit doet u nooit langer dan 30 minuten. Spoel daarna de lamellen uit met koud water, zodat eventuele zeepresten verwijderd worden. Daarna kan u met een vochtige doek in polyester stand de lamellen eventueel nastrijken.

  Boen uw lamellen nooit te heftig

  Houdt u er rekening mee dat Luxaflex altijd een beschermende laag toevoegt aan de lamellen. Als u de lamellen te heftig gaat boenen, dan kan u deze beschermlaag beschadigen. Probeer dit te voorkomen door nooit te heftig te gaan boenen.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding