• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Onderhoud en Schoonmaken van Marmoleum

  Marmoleum schoonmaken en onderhouden

  Bij Noordman Tapijt werken we bij marmoleum voornamelijk met het merk Forbo. Het voordeel van Forbo is dat het merk een vrij stevige beschermlaag heeft. Hierdoor is het eenvoudig om de vloer te onderhouden en stofvrij te maken. Met een zogenaamde stofwisser kan u de vloer stofvrij en vuil vrij maken. Doordat de vloeren van een speciale laag voorzien is adviseren we niet te vaak de vloer echt te reinigen met water. Hiermee wordt de beschermlaag aangetast helemaal als u geen origineel schoonmaakmiddel gebruikt.

  Beschermlaag onderhouden met Monel

  Af en toe heeft u natuurlijk hardnekkige vlekken en die kan u alleen met een vochtige doek verwijderen. Uiteraard wilt u de beschermlaag niet aantasten. Daarom adviseren wij de beschermlaag te onderhouden met Monel. Met dit schoonmaakmiddel kan u ook vlekken verwijderen en de dagelijkse reiniging regelen. U kan hiervoor een licht vochtige mop gebruiken. Verwijder hiervoor wel eerst losliggend vuil met een stofwisser. Laat na de reiniging de vloer aan de lucht opdrogen.

  De vloer herstellen na intensief gebruik

  Door intensief gebruik kan uw vloer het flink te verduren krijgen. Na een paar maanden kan uw vloer er zelfs al niet meer als nieuw uitzien. Elke marmoleum vloer wordt namelijk met een speciale laag geleverd. Deze gaat door intensief gebruik er naar verloop van tijd af. Gelukkig kan u de laag wel herstellen. Voordat u dit doet gaat u eerst met een vloerwisser vuil en stof verwijderen. Scrob daarna de vloer grondig met Monel schoonmaakmiddel Zorg er vervolgens voor dat al het vuil met een mop wordt opgezogen. Of gebruik hiervoor een speciale waterzuiger. Dweil de vloer daarna nog na met enkel water en laat de vloer helemaal opdrogen. Breng vervolgens met een mop Monel zeepfilm aan. Na deze behandeling ziet de vloer er weer als nieuw uit.

  Marmoleum met topshield laag

  Wij leveren eventueel ook vloeren met een zogenaamde topshield laag. Dit is een onzichtbare laag waardoor uw vloer vrijwel altijd z’n kleur blijft behouden. De dessins blijven daardoor beter beschermd en langer zichtbaar zelfs bij intensief gebruik. De vloer is ook beter beschermd tegen eventueel vuil en strepen. Dankzij deze laag is de vloer ook beter en makkelijker te onderhouden. Informeer hier daarom ook gerust naar in onze winkel. We kunnen u het effect van topshield laten zien zonder dat het karakter van uw marmoleum vloer aangetast wordt. Als de vloer toch gereinigd dient te worden, dan adviseren wij om Forbo Monel FloorCare te gebruiken. U kan hiermee strepen en hardnekkig vuil verwijderen.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding