• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Onderhoud en Schoonmaken van Paneelgordijnen

  Reinigen van paneelgordijnen

  In ons assortiment verkopen we twee soorten paneelgordijnen. U kan een paneelgordijn met een zachte stof of een harde stof aanschaffen. De reiniging is afhankelijk van het type stof dat u aanschaft.

  Reinigen van paneelgordijnen met een zachte stof

  Voor het verwijderen van stof en oppervlakkig vuil kan u eventueel gebruik maken van een plumeau. Hiermee haalt u de meeste stof en oppervlakkig vuil eraf. Een alternatief voor de plumeau is dat u gebruik maakt van een stofzuiger. Zet uw stofzuiger wel op de laagste stand. U kan eventueel hardnekkig vuil verwijderen met een spons. Een zachte spons met lauwwarm water kan u gebruiken om de vlek eruit te halen. Wij adviseren sowieso om dit direct te doen nadat de vlek ontstaan is. Eventueel kan u ook een niet synthetisch reinigingsmiddel gebruiken.

  Grondig reinigen van de stof

  Heeft uw paneelgordijn een grondige reiniging nodig? Dan kan u eventueel de stof van de muur halen. Vul een teil of bad met lauwwarm water en een schepje synthetisch reinigingsmiddel. Laat uw gordijnen erin zakken en maak met een spons eventueel hardnekkig vuil schoon. Alle paneelgordijnen zijn overigens voorzien van een beschermende laag om hardnekkig vuil te voorkomen. Boen vooral niet te hard op de stof om te voorkomen dat u de laag eraf boent. Hang vervolgens de gordijnen uit over de rails. Voorkom vooral dat uw gordijnen langer dan twee uur in het water blijven liggen. U voorkomt zo krimp ondanks dat er wel altijd een risico zal blijven op krimp. Zorg er wel voor dat na het uithangen alle zeepresten verwijderd worden. Hang daarna de stof weer op zodra deze drupvrij is. Bij het ophangen dient u ook de onderlat weer netjes aan te brengen.

  Reinigen van paneelgordijnen met een harde stof

  De harde stoffen vooral de Luxaflex Expressions zijn voorzien van een antistatische laag. Deze laag moet voorkomen dat stof en vuil aangetrokken wordt. U zal merken dat stof minder aantrekt op de paneelgordijnen. Mocht er toch stof opzitten, dan kan u dit uiteraard schoonmaken met een plumeau. Vlekken dienen snel verwijderd te worden met een licht vochtige doek. Bij de Expressions collectie is de stof gemetalliseerd. U mag deze stof absoluut niet met een licht vochtige doek afnemen. Probeer dit altijd met een droge zachte doek schoon te maken. Als dit niet werkt kan u het een klein beetje vochtig maken, maar probeer dit te voorkomen. Ga ook niet te hard boenen of wrijven.

  Besteed de reiniging van uw paneelgordijnen uit

  Wilt u graag dat de reiniging van uw paneelgordijnen goed gebeurt? Dan kan u overwegen om de reiniging uit te besteden. Er zijn speciale reinigingsbedrijven gespecialiseerd in het reinigen van Luxaflex paneelgordijnen. U kan hier jaarlijks uw gordijnen naartoe brengen voor een grondige reiniging.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding