• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Onderhoud en Schoonmaken van Tapijt/Vloerbedekking

  Vlekken uit vloerbedekking verwijderen

  Het nadeel van vloerbedekking is als u een vlek maakt of een glas rode wijn omstoot. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dit gaat vast een keer gebeuren. Bij laminaat kan u een vlek verwijderen door het te reinigen met een vochtige doek. Maar met vloerbedekking gaat dit iets lastiger. Bij Noordman Vloer- en Raambekleding werken we samen met het bedrijf James. De producten van James zijn speciaal ontwikkeld om veilig vlekken uit de vloerbedekking te verwijderen. Naast het verwijderen van vlekken uit tapijt verkoopt James ook producten voor laminaat, linoleum, vinyl, marmoleum en PVC. De schoonmaakproducten van James worden verkocht in onze winkel.

  Verse vlekken direct verwijderen

  De eerste tip die we meegeven is om verse vlekken direct te behandelen. Soms kan u de vlek door direct in te grijpen nog wegkrijgen. Laat de vlek vooral niet intrekken. Maak een katoenen doek nat met koud water en wring deze even uit. Plaats vervolgens de katoenen doek plat op de vlek. Laat de doek op de plek liggen zonder te spieken. Vloeistoffen zoals wijn trekken nu met een beetje geluk in de doek. Ga vooral niet wrijven want zo wrijf je de vlek er alleen maar verder in. Als de doek verzadigd is kan je hem vervangen voor een nieuwe vochtige doek en herhaal je het net zolang tot de bestandsdelen van de vlek ingetrokken zijn.

  Hardnekkige vlekken behandelen met James Vlekkenwonder

  Met een beetje geluk kan je het meeste vuil op de bovenstaande manier verwijderen. Maar soms blijft er altijd wat achter en zit er nog steeds vuil aan het tapijt. U kan dan gebruik maken van James Vlekkenwonder. Het is hiervoor belangrijk om de plek met de vlek eerst goed te laten opdrogen. U doet dit dus niet direct nadat de vlek ontstaan is. Verdeel nu James Vlekkenwonder over de plek van de vlek. Zorg ervoor dat de gehele vlek met het middel voorzien wordt. Laat daarna James Vlekkenwonder 12 uur lang intrekken. Dit heeft tijd nodig en u zal dus niet direct effect zien. Is na 12 uur de vlek nog niet weg, maar wel minder heftig? Herhaal dan de procedure tot de vlek echt weg is. James Vlekkenwonder veroorzaakt meestal geen verkleuring in het tapijt. Check dit wel altijd even op een onopvallende plek voordat u het spul aanbrengt.

  Niet hardnekkige plekken behandelen met vlekkenspray

  Sommige vlekken zijn minder hardnekkig vergeleken met een rode wijn vlek. Bijvoorbeeld als er een vlek door chocolade in het tapijt is ontstaan. U hoeft dan niet perse James Vlekkenwonder te gebruiken. U kan eventueel proberen de vlek te verwijderen met James vlekkenspray. U brengt James Vlekkenspray aan op een katoenen doek. Vervolgens wrijft u de spray met rustige halen over de plek van de vlek. Ga dus vooral niet hardnekkig lopen boenen. Dankzij de spray wordt de vlek direct behandeld en vuil en oliën eruit gehaald. Na vijf tot tien minuten dient u resultaat te zien. Daarna kan u de behandeling eventueel nog een keer herhalen. Wacht daarna 12 uur of de vlek echt weg is. Is de vlek nog niet helemaal weg? Dan kan u gebruik maken van James Vlekkenwonder.

  Braaksel uit uw tapijt verwijderen

  Stel u voor uw kindje heeft overgegeven over het tapijt of uw huisdier. Er is niets vervelender dan braaksel opruimen op een tapijt. Soms kan u echter wel zonder vlekken het braaksel opruimen. Wij adviseren hierbij gebruik te maken van James water. Dit brengt u eerst aan op een katoenen doek en daarna op het braaksel. Wrijf rustig met grote halen over het tapijt met de katoenen doek. Als de handdoek vuil wordt weet u dat u goed bezig bent. Eventueel kan u de behandeling herhalen met een schone handdoek. Als het braaksel daarna nog vlekken heeft achtergelaten, dan kan u gebruik maken van James vlekkenwonder. Hiervoor met de vlek wel eerst volledig opgedroogd zijn. U kan dit niet bij een verse vlek gebruiken. Bij een verse vlek adviseren we eerst James water te proberen.

  Zand en modder uit tapijt verwijderen

  Helaas kan het ook een keer gebeuren dat iemand zand en modder naar binnen loopt. Het is hierbij belangrijk dat u dit eerst goed laat opdrogen. Modder wordt meestal een soort zand als je dit laat opdrogen. Als het echt goed droog is kan je de plek gaan stofzuigen. Heeft de modder en het zand toch wat vlekken achtergelaten? Dan kan je dit eerst proberen te reinigen met James Water. Dit doe je gewoon op een katoenen doek en vervolgens wrijf je over de plek. Als dit niet helpt laat je de plek goed opdrogen om vervolgens James Vlekkenwonder te gebruiken.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding