• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Welke raambekleding werkt ook isolerend?

  Welke raambekleding werkt ook isolerend?

  We zijn ons er steeds meer van bewust dat onze woning beter geïsoleerd moet worden. In de winter bespaart u hiermee stookkosten en in de zomer kan u de warmte buiten houden. Via het raam verliest u bij uw woning vaak de meeste warmte. Door te kiezen voor isolerende raambekleding kan u flink wat geld op jaarbasis besparen. Daarbij kan u in de avond tijdens de wintermaanden de vervelende tocht buiten de deur houden. In onze blog geven we een paar tips voor isolerende raambekleding.

  Isolerende gordijnen voor de ramen hangen

  Bij Noordman Vloer- en Raambekleding kan u terecht voor gordijnen gemaakt van isolerende stof. Deze stof is wat dikker, dan de standaard gordijnen. Het voordeel is dat de kou beter wordt tegengehouden en dat het gordijn verduisterd. Een extra pluspunt bij een dikkere stof is dat uw nieuwe gordijn van naturen mooier valt. Daarbij helpen ze een handje om uw ruimte warm te houden. 

  Plisségordijnen in uw raam hangen

  In de zomermaanden kunnen plissé gordijnen helpen om de warmte buitenshuis te houden. Ze reflecteren namelijk zonlicht. Daarnaast isoleren ze uw ruit, waardoor de kou minder snel tot uw woonkamer of kamer doordringt. De isolatiewaarde van plissé gordijnen zijn afhankelijk van het model en de stof. De minimale isolatiewaarde ligt op 20% en de maximale op 70%. Uiteraard kunnen we bij Noordman Vloer- en Raambekleding een advies geven. We kunnen u precies laten zien welke plisségordijnen een hoge isolatiewaarde geven.

  Verduisterende rolgordijnen

  Wilt u graag uw ramen isoleren met rolgordijnen? Dan kan u het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen. De stof bij isolerende rolgordijnen is dikker en laat daardoor minder snel de kou door. Daarnaast wordt de stof voorzien van een speciale coating. De coating zorgt ervoor dat er weinig tot geen licht doorheen komt, maar ook de kou buiten gehouden wordt.

  Shutters sluiten uw raam volledig af

  Shutters zijn dé oplossing op maat om de kou en warmte buitenshuis te houden. Ze worden direct op het kozijn geplaatst en door de lamellen te sluiten houdt u alle warmte en kou buitenshuis. Kou en tocht komt minder snel door de shutters in huis. Shutters hebben dan ook de hoogste isolatiewaarde vooral bij enkelglas.

  Laat u informeren over de mogelijkheden

  Uiteraard hebben we bij Noordman Vloer- en Raambekleding de kennis in huis om u te informeren over de mogelijkheden. We kunnen in onze showroom laten zien welke isolerende stoffen er mogelijk zijn voor uw ramen. Daarnaast kunnen we u de isolatiewaarde per type raambekleding laten zien. We helpen u dan ook graag verder voor een passende oplossing op maat. Als u een stof heeft uitgekozen, dan komen we persoonlijk bij u langs om de nieuwe raambekleding in te meten. Uw woning wordt zo volledig van passende raambekleding voorzien. 

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding