• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Voor- en nadelen laminaat

  Laminaat is nog altijd één van de meest gekozen vloeren voor in huis. Inmiddels is vrijwel iedereen wel bekend met laminaat. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. Handig als u nog op zoek bent naar een leuke vloer voor in huis en u eventueel laminaat overweegt.

  De voordelen van laminaat

  Ruime keuze uit laminaat vloeren

  Doordat laminaat inmiddels heel wat jaartjes meegaat heeft u een ruime keuze uit verschillende merken en kleuren. Sommige modellen hebben zelfs een houtlook en feel. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er zit daardoor altijd wel een vloer tussen die u mooi vindt.

  Kleurvast zelfs bij langdurige plaatsing van meubels

  In tegenstelling tot tapijt of PVC is laminaat wel kleurvast. U kan er gerust een tv-meubel opzetten zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw vloer verkleurd. Handig als u nog flink wat jaren wilt genieten van uw laminaatvloer. U kan zo gerust uw interieur veranderen en uw vloer laten liggen.

  Vochtbestendig laminaat voor natte ruimtes

  In tegenstelling tot echt hout kan laminaat veel beter tegen vocht. Tegenwoordig is er zelfs laminaat verkrijgbaar speciaal voor natte ruimtes. Hier zit een speciale toplaag overheen waarbij het hout beschermd wordt tegen vocht. Wilt u laminaat in vochtige ruimtes leggen? Geef dit dan even bij ons aan en wij laten u graag de vochtbestendige collectie zien.

  Eenvoudig zelf te leggen

  In tegenstelling tot sommige andere vloeren kan u laminaat vrij eenvoudig zelf leggen. Met een click systeem klikt u als het ware uw vloer in elkaar. Met een simpele zaag kan u de planken op maat van uw woonkamer maken. Wilt u de vloer liever niet zelf leggen? Dan kan u uiteraard gebruik maken van onze legservice.

  Laminaat is eenvoudig te onderhouden

  U hoeft uw laminaat niet in een speciale lak te zetten of regelmatig op te schuren of te oliën. Het onderhoud stelt niet veel voor behalve stofzuigen en af en toe dweilen. Voor de rest hoeft u er helemaal niets aan te doen.

  Hygiëne is beter dan bij tapijt

  Bij tapijt is het altijd lastig om de vloer echt goed te reinigen. Er blijven altijd bacteriën, haren en huidschilfers in de stof zitten. Bij laminaat is het veel eenvoudiger om de vloer goed te reinigen. De hygiëne is daardoor een stuk beter en dit is ideaal als u gevoelig bent voor bijvoorbeeld huisstofmijt.

  Prijs kwaliteitsverhouding

  Laminaat heeft een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. De vloeren zijn al verkrijgbaar vanaf een paar euro per m2 tot tientallen euro’s per m2. Uiteraard heeft u alle waarde naar z’n geld, maar u bent geen vermogen kwijt voor een nieuwe vloer.

  Laminaat werkt minder, dan echt hout

  Bij echt hout heeft u het probleem dat het altijd blijft werken. Laminaat zal in het begin even werken, maar door een paar mm afstand van de muren te houden heeft u hier verder geen last van.

  Nadelen van laminaat

  De nadelen van laminaat of vloeren in de algemene zin, verschillen per merk. Hiervoor geldt simpelweg: ‘goedkoop is duurkoop’. Bij Noordman werken wij met top kwaliteit vloeren. Hierdoor zijn de meeste nadelen die te vinden zijn, verwaarloosbaar. Ga dus altijd informeren bij de specialist, bij Noordman helpen wij u hier graag mee. 

  Nadeel: Contact geluiden

  Waar harde vloeren zijn zoals pvc, laminaat of hout zijn er contactgeluiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt hebben uw buren dus sneller last van contact geluiden. Uw buren kunnen het horen als u over de vloer heen en weer loopt. Daarom is een goede ondervloer of kwaliteits- laminaatvloer een aanrader om deze contactgeluiden te reduceren.

  Conclusie

  Voordelen van laminaat

  • Kleurvast
  • Redelijk vochtbestendig
  • Veel keuze mogelijkheden
  • Gemakkelijke en snelle plaatsing
  • Werkt niet bij hitte en kou
  • Makkelijk in onderhoud
  • Hygiene
  • Prijs en kwaliteit

  Nadelen van laminaat

  • Contact geluid – dus goede ondervloer noodzakelijk
  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding