• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Onderhoud en Schoonmaken van Jaloezieën

  Jaloezieën reinigen (horizontaal)

  Horizontale jaloezieën zijn in tegenstelling tot gewone gordijnen vrij eenvoudig te reinigen. U kan de jaloezieën wekelijks reinigen en dit is vrij eenvoudig. U sluit gewoon de gordijnen en vervolgens neemt u een plumeau of harige kwast. Vervolgens gaat u alle lamellen af om stof te verwijderen. Als alternatief kan u zelfs de stofzuiger nemen om de jaloezieën te reinigen. Zet uw stofzuiger op de laagste stand en neem de lamellen met de stofzuiger af. Daarna zien uw gordijnen er weer uit als nieuw.

  Reinigen met een vochtige doek

  Eén keer in de zoveel tijd kan u besluiten om uw horizontale jaloezieën te reinigen met een vochtige doek. Bijvoorbeeld als uw jaloezieën erg vuil geworden zijn. U kan hiermee hardnekkig vuil verwijderen en uw lamellen een opfrisbeurt geven. Gaat het om een vrij groot oppervlakte? U kan er dan voor kiezen om de lamellen schoon te spuiten en even op te laten drogen. Daarna zien uw lamellen er weer helemaal als nieuw uit.

  Houdt wel rekening met de boven bak

  De boven bak van horizontale jaloezieën is meestal gemaakt van metaal. Hou er rekening mee dat de boven bak nooit nat mag worden. Als u per ongeluk iets uitschiet is het belangrijk om dit meteen goed te drogen. U voorkomt zo dat de boven bak gaat roesten. Droog de bak dan ook altijd even na als u de horizontale jaloezieën gereinigd heeft met water.

  Houten jaloezieën reinigen

  In principe kan u houten jaloezieën op dezelfde manier reinigen. U kan een plumeau gebruiken om de jaloezieën stofvrij en schoon te maken. Of u kan de stofzuiger op de laagste stand gebruiken om al het vuil te verwijderen. Voor het verwijderen van vlekken of een grondige reiniging kan u een licht vochtige doek gebruiken. Zorg er wel voor dat de doek niet te nat is om het hout krom te laten trekken.

  Jaloezieën laten reinigen

  U kan ook overwegen om één keer in de zoveel tijd uw jaloezieën te laten reinigen door een reinigingsbedrijf. Er zijn reinigingsbedrijven gespecialiseerd in het reinigen van gordijnen en jaloezieën. Zij zullen een ultrasone reinigingstechniek gebruiken om de horizontale jaloezieën weer prachtig schoon te krijgen. Hou er rekening mee dat wij bij Noordman Tapijt geen verantwoording nemen voor het reinigen van de gordijnen of het advies dat wij geven. Het reinigen van de gordijnen is altijd volgens eigen risico.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding