• Sinds 1989 dé specialist
 • Gratis stalen, advies en meting
 • 9.7 Door onze klanten
 • Vrijdag koopavond op afspraak!

  Onderhoud en Schoonmaken van Rolgordijnen

  Reiniging rolgordijnen

  Het reinigen van rolgordijnen is natuurlijk altijd iets lastiger, dan het reinigen van gewone gordijnen. Vooral als u gekozen heeft voor Luxaflex rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn namelijk voorzien van een speciale antistatische laag. Deze laag moet eigenlijk voorkomen dat de rolgordijnen vuil en stof aantrekken. U merkt bij deze gordijnen dat ze minder snel vuil aantrekken in tegenstelling tot gewone rolgordijnen en textiel. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er een vlek in de stof ontstaat. In dit geval is het belangrijk om met een vochtige doek de vlek te verwijderen. Dit dient u vrijwel direct te doen.

  Pas op met de Expressions Collection van Luxaflex

  Wilt u de Expressions collection van Luxaflex met water reinigen? Pas goed op want deze stof is gemetalliseerd. Dit betekent dat de stof in aanraking met water kan gaan roesten. Gebruik dus nooit zomaar een vochtige doek om een vlek te verwijderen. Vlekken kan u het beste met een zachte doek proberen te verwijderen. Als dit niet goed gaat, dan kan u de doek heel licht vochtig maken. Zorg ervoor dat de doek absoluut niet nat is! Ga vooral ook niet hard boenen want hiermee kan u de beschermlaag beschadigen. Probeer vrijwel altijd de Expressions collection met een droge doek te reinigen indien mogelijk.

  Wat moet u doen bij extreme vlekken of zware vervuiling?

  Helaas is het vrij lastig om Luxaflex rolgordijnen met zware vervuiling goed te reinigen. Normaal gesproken zou u het gordijn kunnen onderdompelen in een bak water met reinigingsmiddel. Dit kan bij de Luxaflex rolgordijnen niet. De gordijnen zitten aan elkaar verlijmd om een stok. Door contact met water kan de verlijming loslaten. Is de stof niet verlijmd? Check dan of u de buis kan verwijderen. Als de stof niet verlijmd is en u de buis kan verwijderen, dan is het wel mogelijk om de stof in een teil met water te doen. De buis moet echter wel verwijderd worden want deze kan na contact met water gaan roesten. Hou er wel rekening mee dat er altijd een risico is op krimp als u de stof gaat wassen.

  Hoe wast u het beste de stof?

  Check eerst of de stof geschikt is. Dus dat de stof niet verlijmd is en u de buis kan verwijderen. Maar check ook of de stof niet gemetalliseerd is. Als u hierover twijfelt kan u altijd contact opnemen met Noordman Tapijt. Wij kunnen voor u checken of u de stof kan wassen. Vul vervolgens een bad of grote teil met lauwwarm water. Zorg ervoor dat het water nooit warmer is dan 30 graden. Voeg hier een niet synthetisch wasmiddel aan toe. Verwijder de klem van de onder lat en rol de stof uit de onderbak. Leg alleen de stof in het water en zorg ervoor dat de bovenbak boven water blijft en niet nat wordt. Eventuele vlekken kan u apart behandelen met een spons. Zorg ervoor dat de stof nooit langer dan 2 uur in het water hangt.

  Stof laten uithangen

  Hang de stof vervolgens uit na het wassen. Verwijder met een spons eventueel nog zeepresten die overgebleven zijn. Dit kan u voorzichtig met wat koud water doen. Doe dit wel altijd direct. Monteer daarna het gordijn drup vrij in de steunen. Breng daarna de onder lat weer terug aan en laat de stof afgerold drogen.

  Schakel een extern reinigingsbedrijf in

  Bent u toch bang iets fout te doen? U kan overwegen om een extern reinigingsbedrijf in te schakelen. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het reinigen van Luxaflex gordijnen.

  Share on facebook
  Delen op Facebook
  Share on whatsapp
  Delen via WhatsApp
  Share on pinterest
  Delen op Pinterest

  Laatste projecten bij Noordman Vloer- en Raambekleding

  Sluit Menu

  Coronavirus Update NOordman

  Beste klanten,

  Het Coronavirus grijpt om zich heen en treft ons allemaal. Veel ondernemers hebben hun deuren al moeten sluiten!

  Uiteraard leven wij de door het RIVM opgestelde richtlijnen met zorg na. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en de situatie van dag tot dag bekijken want uiteraard nemen wij uw en onze gezondheid erg serieus.

  Ook wij nemen extra maatregelen:

  • Wij houden een afstand van minimaal 1,5 meter tussen personeel en klant.
  • Wij wassen met grote regelmaat onze handen zodat wij uw bezoek aan onze winkel die gewoon open is zo veilig mogelijk houden.
  • De voordeur en het pinapparaat wordt extra schoongemaakt.
  • Wij zullen voorlopig geen koffie schenken, anders dan u van ons gewend bent.
  • Onze mannen in de buitendienst wassen bij binnenkomst en vertrek de handen.
  • Bij stoffering zullen wij zoveel als mogelijk afstand nemen. Dit is ook van toepassing als we komen inmeten, graag zoveel mogelijk afstand.
  • Wij bellen onze klanten een dag van te voren of wij welkom zijn en of dit verantwoord is.
  • Wij houden dagelijks alle nieuwsberichten bij en houden ons aan de maatregelen van de overheid.
  • U kunt voor al uw vragen ook bellen of mailen in plaats van de showroom bezoeken.

  Ten slot hopen wij op uw steun & loyaliteit en dat u ook juist in deze tijden voor de lokale ondernemers blijft kiezen.

  Bedankt en pas goed op u zelf en elkaar!

  Team Noordman Vloer- en Raambekleding